Protesteerija pani end Narvas põlema (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Narvas pani kella 13.30 paiku Peetri platsil end põlema mees, kes pääses suuremate vigastusteta.

Täna poole kahe ajal päeval teatas möödakäija politseile, et Narvas Peetri platsil avaldab mees bensiinikanistri kõrval meelt, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja. 

Politsei teatel oli tegu 65-aastase Vene Föderatsiooni kodanikuga.

«Oma mõtete väljendamine on täiesti lubatud, aga politsei reageerib, kui kaaskodanikud tajuvad ohtu,» kommenteeris Ida prefekt Tarvo Kruup. Bensiinikanistri äravõtmise käigus pritsis kanistrist bensiini välja ja mees läitis tulemasina, millest ta ise süttis.

Mees püüdis end ise kustutada, samal ajal karjusid naised eemalt, et kustutage ta ometigi ära. Mehel õnnestus leegid summutada ja ta teatas pealtvaatajatele, et nii kõneleb võim inimestega.

«Ma ei ole rahul EV seadustega, sest nad hoolega kaevad ainult rikkaid inimesi, kes moodustavad kolm protsenti ühiskonnast... Suurärimehi... Valimiste päeval ei saa mitte midagi muuta, sest siin on kõik ette kirjutatud ja kõik lähevad rivis sinna, kuhu näitab liider,» selgitas mees oma vaateid enne süttimist.

Pärast vahejuhtumit korjas ta oma asjad kokku, ajas politseinikke eemale ning keeldus nendega kaasa minemast. Mehe kinnipidamiseks läks vaja kolme politseinikku. 

Ida prefekt Tarvo Kruup kinnitas, et politsei toimetas protesteerija jaoskonda, kus talle kutsuti kiirabi. «Nüüd on kõige olulisem, et inimene saaks vajalikku abi, et ta ennast ega ka teisi edaspidi ei ohustaks,» lisas ta.

Ennast süüdanud mees oli pannud üles plakati, kus seisis «Häbi Eesti demokraatia pärast, kus valitsevad saadikud-vargad seaduses, kohtunikud - seaduslikud vargad ja politseinikud-kuritegijad».

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles