Valimisnädal tõi kaasa rekordiliselt rikkumisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni poliitik pakub volikogukoha eest hääletajale raha.
Mõni poliitik pakub volikogukoha eest hääletajale raha. Foto: Marko Saarm / Sakala

Hea valimistava valvurite viimane tegutsemisnädal tõi päevavalgele rekordarvu rikkumisi, millest kõige räigemaks hindasid valvurid häälte ostmise.

Vahetult enne valimispäeva jõudis valimiste valvuriteni rohkelt viiteid olukordadest, kus kodanikele pakuti hääletamise eest mõnda hüve või lihtsalt raha otse kätte, hoolimata sellest, et häälte ostmine pole keelatud mitte üksnes hea valimistava, vaid ka seadusega. Eriti paistis silma Paldiski valimisliit Hea Tahe, mille kandidaadi Valentina Pivovarova poolt hääletamise eest olla pakutud kuni sada eurot.

Paldiski abilinnapea Elena Villmann olla aga kaebuse kohaselt käinud mööda kohaliku sissekirjutusega õpetajaid, viies neile 30-euroseid kinkekaarte. Üks Reformierakonna kandidaat oli seal pakkunud pensionäridele hääle eest 40 eurot, nende Lääne-Virumaa kandidaat seevastu kostitanud hoopis õllega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles