Viljandi: võrdsete heitluse ühisnimetajaks olid sotsid

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide riigikogu liikmest Viljandi linnapeakandidaat Helmen Kütt eile hilisõhtul oma erakonna valimispeol. Kella 22.20 seisuga edestasid sotsid oma lähimaid konkurente oravaparteist täpselt 200 häälega.
Sotsiaaldemokraatide riigikogu liikmest Viljandi linnapeakandidaat Helmen Kütt eile hilisõhtul oma erakonna valimispeol. Kella 22.20 seisuga edestasid sotsid oma lähimaid konkurente oravaparteist täpselt 200 häälega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kas meie või sotsid, ennustasid Viljandis enne valimistulemuste selgumist nii IRLi linnapeakandidaat Harri Juhani Aaltonen kui ka Reformierakonna esinumber Madis Timpson. Küsimus oli mõistagi, kes võidab.

Neli aastat tagasi sotsiaaldemokraadid ei võitnud. Olid hoopis nelja erakonna seas kolmandad. Aga võidust ei jäänud ka palju puudu. IRL sai toona võitjana 2180, oravad 2121 ja sotsid 2118 häält. 27-liikmelises linnavolikogus andis see igale kaheksa kohta. Ülejäänud kolm sai Keskerakond.

Kolme enam-vähem võrdse heitlust ennustasid asjaosalised ka tänavusteks valimisteks. Olgugi et areenile oli lisandunud kohalike valimiste mõistes Viljandis uustulnuk EKRE eesotsas riigikogulase Jaak Madisoniga, kes seadis küllalt ambitsioonikaid sihte: 15 või enam protsenti kõigist häältest, minimaalselt kolm kohta volikogusse ja isiklikult loodetavasti vähemalt poole tuhande linlase kasti lastud toetus. 2013. aastal andnuks niisugune häältesaak talle valimised võitnud IRLi liidri Ando Kivibergi (809 häält) ja tollase reformierakondlasest linnapea Loit Kivistiku (607 häält) järel kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles