Taavi Rõivase päästmine (5)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitselahingud algavad. Taavi Rõivas saabub Tallinnas Postimehe toimetusse aru andma, mis juhtus Malaisias.
Kaitselahingud algavad. Taavi Rõivas saabub Tallinnas Postimehe toimetusse aru andma, mis juhtus Malaisias. Foto: Liis Treimann

Eelmisel nädalal käivitus kiiroperatsioon, et tuua endine peaminister ootamatu tule alt elusalt välja. Operatsioon läks pealtnäha edukalt. Aga tegelikult oleks võinud minna palju edukamalt...

Taavi Rõivas hilines juba terve tunni. Arteri toimetaja Madis Vaikmaa oli valmis alustama intervjuud endise peaministriga eelmise nädala neljapäeva pärastlõunal kella nelja ajal. Vaikmaa teadis, et Rõivas pidi sõitma seetarvis Tartust reservohvitseride kursuselt tagasi Tallinna. Seda, et ta jätab Tartust äkki tulemata, polnud põhjust karta. Teema oli pakiline ja põletav, vajas seletamist: mis oli juhtunud täpselt kolm nädalat tagasi Eesti äridelegatsiooni mitteametliku õhtuse peo ajal Malaisias Kuala Lumpuris? Hommikul Eesti Päevalehes ilmunud lugu ei jätnud tõlgendamiseks palju ruumi: see, keda Katriniks nimetatud naine ahistamises süüdistas, nimetamata süüdistatavat kordagi nimepidi, pidi olema Rõivas.

Postimees oli saavutanud pärast pool päeva kestnud läbirääkimisi kokkuleppe, et Rõivas tuleb lehe otsestuudiosse ja räägib oma versiooni, mis Malaisias toimus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles