Võlanõustajate juurde viivad kõige enam SMS-laenu probleemid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMSid lähvad ettevaatamatusest valele aadressile.
SMSid lähvad ettevaatamatusest valele aadressile. Foto: Sille Annuk

Tallinnas kahe aasta eest alustatud võlanõustamine on kujunenud väga vajalikuks teenuseks, seetõttu laiendati teenuse osutamist ka Mustamäele.

Tallinna sotsiaaltöö keskus alustas 2006. aastal võlanõustamise kui sotsiaalteenuse osutamist Tuulemaa 6 asuvas sotsiaalmajutusüksuses. Teenus osutunud väga vajalikuks ja viimasel ajal on teenusevajajate arv kasvanud.

Keskuse direktori Kersti Põldemaa sõnul on see tinginud vajaduse teenust laiendada, seetõttu võtab alates oktoobrikuust võlanõustaja vastu ka Mustamäel, Akadeemia tee 34.

Tänavu on oma probleemiga võlanõustajate poole pöördunud ligi 350 inimest. «Nendest kolmandik vajas ühekordset abi või ei olnud neil tegelikult seda teenust vaja,» ütles Põldemaa.

«Ülejäänud inimesed on võlanõustamisteenusel pikema perioodi jooksul, mis võimaldab olukorrast paremat väljapääsu leida,» ütles Põldemaa. Tema kinnitusel on praegusel ajal ülekaalus SMS-laenu probleemid.

Võlanõustajad töötavad ka õhtuti ja nädalavahetustel, kuid vastuvõtule tuleb eelnevalt registreerida. Tegemist on tasuta sotsiaalteenusega, kust saab teavet, kuidas toime tulla võlausaldajate nõuetega ja leida lahendusi majanduslikele probleemidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles