Ida prefektuuri politseinikul lasub süüdistus põhjendamatus vägivallas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleskoopnui.
Teleskoopnui. Foto: Küllike Rooväli

Jõhvis tuleb mai lõpus astuda kohtu ette Ida prefektuuri politseinikul, kes uurimisandmetel kasutas oma tööülesandeid täites korduvalt erinevate inimeste puhul põhjendamatut vägivalda.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani 34-aastane Andrei esimese süüteo toime tunamullu 16. mail, kui politsei patrulltoimkonnas olles kasutas Püssi linnas asuvas eluruumis ilma põhjuseta gaasirelva korteris viibinud kahe isiku suhtes.

Seejärel kasutas ta ühe isiku suhtes sama elamu hoovis ebaseaduslikult füüsilist jõudu, erivahendit ja relva, lõi kannatanut teleskoopnuiaga, pani talle käerauad, lõi seejärel jalaga ning lõpuks lasi ka gaasi, tuvastas uurimine.

Eeluurimise selgus, et Andrei kasutas põhjendamatut jõudu ka sama aasta 16. juulil, kui märkas öisel ajal Jõhvis Hariduse tänaval põõsastes oma loomulikku vajadust rahuldanud naist. End korrakaitsjana esitlemata jätnud Andrei haaras teleskoopnuia ja lõi urineerinud naist ning kui naisele tema sõbranna appi tõttas, sai ka tema nuiaga hoobi, lisaks lasi Andrei tema suunas gaasi.

Naiste appikarjetele reageeris juhuslik mööduja, kes sai samuti politseiniku käest teleskoopnuiaga hoobi ning gaasirelvast gaasi, tuvastas uurimine.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Viru ringkonnaprokuratuur Andreile süüdistuse võimuliialduses, mille eest näeb karistusseadustik kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse. Menetluspooled leppisid esmaspäeval Viru maakohtus toimunud eelistungil kokku, et kohus hakkab süüasja arutama 27. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles