Lennujaam sulgeb terminali esise sõidutee tõkkepuudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Peeter Langovits

Et lõpetada lennujaama ees toimuv liikluskaos, rajab lennujaam reisiterminali uste ette vaid takso- ja bussipeatused ning laseb tavasõidukitel parkida senise taksopeatuse kohal.

Uue skeemi järgi hakkavad ühissõidukid ja taksod sõitma vahetult terminali ette, muud sõidukid saavad sõita vaid sinna, kus praegu asub taksopeatus. Sinna rajatakse vähemalt 20 parkimiskohta.

«Tahame muuta reisijate liikumise mugavamaks, kiiremaks, sujuvamaks. Praegu on olukord vahel nii kole, et autoga ei pääse ei sisse ega välja, rääkimata bussidest,» rääkis Tallinna lennujaama käitlusdirektor Einari Bambus. Tema sõnul ei austa autojuhid lihtsalt kehtivaid liiklusmärke, mis keelavad maja ees parkimise. «Otsustasime minna kardinaalsemat teed.»

Sissesõidule paigaldatakse tõkkepuud, et välistada busside ja taksode jaoks ette nähtud ala ummistamist tavasõidukite poolt.

«Reisiterminali ette sõitmiseks tuleb autojuhil lunastada pääs pileti näol, mis annab talle õiguse seal tasuta parkimiseks kuni 15 minuti jooksul,» sõnas Bambus. Nii saavad elanikud jätkuvalt lähedasi lennule viia või neile vastu tulla, ilma selle eest maksmata.

«Rohkem kui 15 minuti pikkusel parkimisel rakendub tasu, mille suurust pole me veel otsustanud,» lisas ta.

Vahepeal kasutamata seisnud endine ülessõiduramp muudetakse taksode kogunemispunktiks, kuhu mahub seisma umbes 30 taksot. Terminali ees on taksodele 10 kohta.

Bambuse sõnul on ettevalmistustööd majaesise liikluse ümberkorraldamiseks juba alanud. «Tööd on kavandatud nii, et pool teed remonditakse korraga, nii et teine pool oleks liikluseks avatud,» täpsustas Bambus.

Uus liiklusskeem tahetakse rakendada hiljemalt detsembri keskpaigast.

Ka lennujaama alumises parklas kehtib õigus autot 15 minutit tasuta hoida. Sealsed hinnad jäävad Bambuse sõnul endiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles