Rakvere uus linnapea: kunstniku jõulupuu ei kao (6)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TULEDE SÜÜTAMINE AKENDEST JÕULUKUUSEL, ESIMENE ADVENT RAKVERES
TULEDE SÜÜTAMINE AKENDEST JÕULUKUUSEL, ESIMENE ADVENT RAKVERES Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere tulevane linnapea Marko Torm ei mõista, kuidas on liikvele läinud jutt, et koalitsioonileppe järgi kaotatakse linnale tuntust toonud jõulupuu.

«Lepe, mille meie oleme sõlminud, näeb ette traditsioonilise jõulukuuse toomist kesklinna ja ka installatsiooni jätkumist,» ütles refomierakondlane Marko Torm lisades, et ei mõista kust infomüra alguse sai.  

«Hirmul on suured silmad, aga leppe mõte on see, et mõlemad oleks meil linnas olemas,» ütles Torm. Traditsiooniliselt on linnale tuntust toonud jõulupuu asetsenud Keskväljakul. Seda, kas kunstniku taies ka sel aastal linna põhiväljakul koha sisse võtab, Torm öelda ei osanud. 

«Me peame linnakunstnikuga arutama ja maha istuma, kuhu täpselt see läheb.»

«Kui meil kultuurikeskus ehitusele läheb, siis tekib Keskväljakust 450 meetri kaugusele täiesti uus esindusväljak,» ütles Torm ja lisas, et tulevikus võiks üks kuusk olla Keskväljakul ja teine uuel platsil. «Seal, kus rohkem külalisi liigub, seal võiks olla installatsioon,» avaldas Torm arvamust. 

«Aga hetkel pole küll plaanis seda installatsiooni eheda kuuse vastu vahetada,» ütles Torm.

Torm ütles, et saab sisulise tööga alustada umbes kahe nädala pärast ja seega jääb kuuseküsimus uue linnavalitsuse otsustada. «See on meeskonna otsus, aga mina arvan, et see, mis on Rakvere tuntumaks teinud, peaks jääma,» ütles Torm tõdedes, et kui linnas on inimesi, kes soovivad ehedat jõulukuuske, siis ei saa nende soovi eirata.

«Ma ei oska öelda, kas traditsiooniline kuusk vajab kaitset, aga linnas on piisavalt inimesi, kes soovivad installatsiooni kõrvale ka ehedat jõulukuuske.» 

17. oktoobril sõlmitud koalitsioonilepingus on kirjas järgnev. 

• Toome kesklinna tagasi eheda jõulukuuse ja leiame võimaluse jätkata huvipakkuvate kuuseinstallatsioonide väljapanekuga.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles