Kohalikud elanikud leidsid Lohusalu rannast suure koguse narkoainet (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lohusalu mereäär.
Lohusalu mereäär. Foto: Liis Treimann

Kohalikud elanikud teavitasid politseid reedel ja tööd jätkus poolesajale politseinikule, kes korjasid ranna äärest nädalavahetusel kokku kilode kaupa pakikesi, mille meri oli piki rannikut kaldale uhtunud.

Leitud arvatavalt narkootiline aine on praegu ekspertiisis, mistõttu ei soovinud politsei enne tulemuste selgumist täpsustada, mis aine ja kogusega oli tegemist, vahendas ERR.

«Praegu pole politsei kinni pidanud ühtegi meresõidukit, millelt ekspertiisis olev last võinuks pärineda ning see on alles tulevikuperspektiiv ja üks olulisemaid küsimusi,» ütles Põhja prefektuuri narko- ja organisseeritud kuritegude talituse juht Rait Pikaro.

Eesti politsei on juba teinud päringuid välismaa kolleegidele ja ootab vastuseid, millest järeldada, kas tegu võiks olla laiema uimastiveo süsteemiga.

Pikaro ütles, et kui leid osutub narkootiliseks aineks, on see Eestis märkimisväärne kogus, mis annab narkostatistikas kõvasti tunda ja lisas, et meritsi uimastite vedu sarnasel viisil on siin viimase kümnendi jooksul ette tulnud üksikuid kordi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles