Tallinn uuendab bussiootepaviljone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus bussiootepaviljon metallist pingiga
Uus bussiootepaviljon metallist pingiga Foto: JC Decaux.

Tallinnas alustati klaasist bussiootepaviljonide väljavahetamist moodsamate vastu.

Vastavalt linnaga sõlmitud lepingule vahetab välireklaamifirma JCDecaux oktoobri lõpuks välja kõik oma 100 kesklinna bussipaviljoni, lisaks paigaldatakse üle linna juurde ligi 150 bussiootepaviljoni.

Kokku saab linn tuleva aasta suveks 320 uue välimusega bussipeatust.

Paviljonide vahetamist alustati käesoleva aasta augustikuus. «Erilise tähelepanu saab kesklinna piirkond, kus vahetatakse välja kogu tänavamööbel - nii paviljonid kui ka reklaamivitriinid,» ütles JCDecaux Eesti tegevdirektor Kristiina Kõiv.

Firma peab ühtlasi ootepaviljone ja välitualette oma kulul hooldama.

«Uue tänavamööbli kaasaegne ja elegantne disain on kooskõlas Tallinna areneva linnapildiga,» märkis Kõiv. Lisaks paviljonidele tulevad tänavapilti ühtse disainiga reklaamitulbad ja prügikastid.

«Uutes reklaamikandjates kasutatavad tehnilised uuendused, näiteks paksem klaas, teevad tänavamööbli ka turvalisemaks,» lisas naine.

Linnavalitsus korraldas 2007.aasta veebruaris konkursi 140 reklaamikandja, 320 bussiootepaviljoni ning 18 täisautomaatse isepuhastuva välitualeti paigaldamiseks.

«Konkursi eesmärk oli parandada linnapilti uute, kaasaegsete ootepaviljonide ja reklaamikandjatega,» sõnas Kõiv. Lisaks taheti rajada Tallinna kõrgekvaliteetsete automaatselt puhastuvate välitualettide võrk.

Eelmised klaasvitriinidega bussiootepaviljonid on Tallinna tänavapildis juba 2002. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles