Ornitoloogiaühing kogub allkirju lindude massitapmise vastu

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HANED, RÄNDLINNUD, KEVAD
 :19APR14,VIHULA, EESTI

FOTOL; LAHEMAA, LINNUD
ml/FOTO MARIANNE LOORENTS / VIRUMAA TEATAJA
HANED, RÄNDLINNUD, KEVAD :19APR14,VIHULA, EESTI FOTOL; LAHEMAA, LINNUD ml/FOTO MARIANNE LOORENTS / VIRUMAA TEATAJA Foto: /

Eesti Ornitoloogiaühing asus koguma allkirju jahiseaduse muutmiseks, et peatada lindude massiline tapmine. 

Postimees kirjutas reedel, et sügiseti suunduvad Eestisse tuhanded jahituristid, sest siin on neil võimalik osa võtta nii legaalsetest kui ka illegaalsetest veelindude tapatalgutest.

Eesti Ornitoloogiaühing leiab, et seda soosivad Eesti liberaalsed jahiseadused. Ühingu seisukoht on, et lindude masstapmist lubavad seadused ei sobi tänasesse Eestisse ja seetõttu algatati jahiseaduse ja jahieeskirja muutmiseks allkirjade kogumise kampaania.

Eesti Ornitoloogiaühingu hinnangul tuleb arutu tapmise lõpetamiseks paika panna iga jahilinnuliigi küttimise maht, seada ülempiir jahiloa alusel küttida lubatud lindude arvule ning kehtestada maksimaalne ühe päeva jooksul kütitavate lindude arv jahipidaja kohta.

1000 allkirja täitumisel on riigikogul kohustus ettepanek menetlusse võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles