Vormelitülis pillutakse solvanguid ja nõutakse muutusi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappeni saabumine on vormelimaailma kihama löönud, sest hollandlase julge ja riskeeriv sõidustiil ei jäta kedagi külmaks.
Max Verstappeni saabumine on vormelimaailma kihama löönud, sest hollandlase julge ja riskeeriv sõidustiil ei jäta kedagi külmaks. Foto: Eric Gay/AP/Scanpix

Vaidlused, iroonilised ja mürgised vihjed, kohtunike tembeldamine idiootideks ja pahameelest kihav vormelimaailm – selle kõik võivad kaasa tuua viis sekundit. Pühapäeva õhtul Austini ringrajal toimunud USA vormel 1 etapi lõpplahendus, mille tulemusena kukutati Max Verstappen poodiumikohalt neljandaks, kütab siiani kirgi. Kas kohtunikel oli ikka õigus, kui nad hollandlase möödumise Kimi Räikkönenist määrustevastaseks kuulutasid?

Lühidalt: reegliteraamatus näpuga järge ajades oli küll. Verstappen kaldus kõigi nelja rattaga üle rada ääristava valge joone ehk lõikas kurvi ja sai sellest edu.

«Vahel tuleb teha raskeid otsuseid,» selgitas endine vormelisõitja Mika Salo, üks neljast mehest, kes oli Austinis kohtunikuna ametis ja seega karistuse määramise taga. «Verstappen kaldus rajalt vähemalt poole meetri jagu välja. Reeglid on selles osas selged ja Verstappen sai viiesekundilise ajatrahvi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles