Saaremaal kadus omavoliliselt vennashauale püstitatud rist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eestimaa vene muinsuskaitse selts uurib Mustjala vallavalitsuselt, kuhu kadus Silla kalmistult suur betoonrist, mis oli püstitatud I maailmasõjas langenute vennashaua äärde, kirjutab Saarte Hääl.

Selts palus eelmisel nädalal vallale saadetud pöördumises rist tagasi panna või vähemalt neile anda.

Mustjala vallavanem Kalle Kolter sõnas, et vallavalitsusel risti kohta infot ei ole. Ta lisas, et risti paigaldamisel valda ei informeeritud. «Lihtsalt pandi rist püsti ja mindi minema,» sõnas ta.

Silla kalmistuvaht Helje Kolla lisas, et tema teada polnud risti vennashaual juba aasta tagasi. Ühishaud risti kadumise tõttu siiski tähistamata ei ole, kuna kalmu juures asuv kivi selgitava kirjaga on omal kohal. Kolla sõnul tuuakse hauale ka lilli ja küünlaid, kuid kes seda teeb, ta öelda ei osanud.

Kaheksa I maailmasõjas hukkunud Vene armee sõduri säilmed maeti Mustjala Silla kalmistule 2010. aasta juulis. Säilmed tulid päevavalgele sama aasta 21. mail vee- ja kanalisatsioonitrassi kaevamisel Pidula mõisa hoovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles