Kelly lastekodukogemus esitas lapsendajale väljakutse (3)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol olev laps pole looga seotud.
Fotol olev laps pole looga seotud. Foto: PantherMedia / Scanpix

Pisikese Kelly bioloogiline ema oli narkomaan, kes loobus temast sünnitusmajas. Pärast pooltteist aastat lastekodus jõudis Kelly hooldusema juurde, aga needsamad poolteist aastat läheduse puudust olid selleks ajaks oma kahju teinud. Hooldusema ei tulnud toime, küll aga Kelly nüüdsed vanemad Mari ja Peep.

Nüüd juba viieaastane Kelly (kõik nimed selles loos on muudetud – N. N.) oli enneaegne laps, tema ema aga 30-aastane suguhaiguste käes kannatav narkosõltlane, kes ei käinud raseduse ajal arsti juures. Pärast sündi sai beebi haiglas kuu aega ravi ja saadeti siis väikelaste turvakodusse. Pole vist vaja lisada, et bioloogiline ema Kellyst huvitatud polnud, õnneks ei kandunud ükski tema haigustest lapsele.

Hoolimata ema huvipuudusest pidi Kelly veetma poolteist aastat lastekodus. See on aeg, mil iga laps vajab kõige suuremat turvatunnet ja vahetuimat lähedust – sellest jäi Kelly aga ilma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles