Priit Vene missioon väärib kaotustelainest hoolimata kiidusõnu

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaliselt piiratud eelarve tõttu on Priit Vene ehitanud Tartusse tänavu väga noore võistkonna, kelle mängus on kevadet silmas pidades palju rohkem arenguruumi kui näiteks Kalevil või Raplal.
Osaliselt piiratud eelarve tõttu on Priit Vene ehitanud Tartusse tänavu väga noore võistkonna, kelle mängus on kevadet silmas pidades palju rohkem arenguruumi kui näiteks Kalevil või Raplal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Koduse klubikorvpalli huvitavaim sümbioos moodustub tänu uuele peatreenerile ja tema noortele jüngritele Tartu Ülikooli meeskonnast, kes alustas eile Balti liiga hooaega. Sellist olukorda, kus mõnes Eesti tippklubis oleks noortele nii suurt rõhku pandud, lähiminevikust ei mäletagi.

Neil päevil räägitakse Eestis mingisugusest uuest majandusbuumist. Sporditegelaste ja klubijuhtide sõnul kasvavad küll noormängijad ja kõiksugu kohustused, ent meeskondade eelarved mitte. Korvpalli kõrgliigas mängivatel võistkondadel on olnud tükk tegemist, et mulluse hooaja rahakotti säilitadagi. Samal ajal, kui suur osa meie edukatest ettevõtjatest hoiab kultuuri ja spordi toetamisel pehmelt öeldes madalat profiili, on Euroopas mängijate turuhinnad selges kasvutrendis. Nagu ütleb Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak: kui veel mõni aeg tagasi õnnestus Scott Machado ja Demonte Harperi suguseid mängijaid leida umbes 7000-eurose kuupalgaga, siis nüüd on see välistatud.

Peale raha pole Eestis teatavasti lood kiita ka tasemel korvpalluritega. Parimas eas mehi (25–30) mängib välismaal mõni üksik ja neistki kuulub Euroopa tippliigas tegutsevate klubide hingekirja vaid vigastatud Siim-Sander Vene. Kodusel tšempionaadil on viimastel aastatel noorte mänguaeg küll suurenenud, ent ühes sellega on langenud ka liiga tase. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles