Tallinn eraldab 13 000 eurot töötute rakendamiseks avalikus töös

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud heakorratöödel.
Töötud heakorratöödel. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb ettevõtlusametile eraldada resrvfondist täiendavalt 13 000 eurot töötute rakendamiseks avalikus töös.

Reservfondist eraldatakse raha ülelinnalise tähtsusega kuludeks, mida eelarve koostamise käigus ei olnud võimalik ette näha ja eelarvesse planeerida. Töötutena registreeritud isikute arv Tallinnas küll langeb, kuid püsib jätkuvalt kõrge -  17. aprilli seisuga on töötuna arvel 18 943 tallinlast, mis teeb töötuse määraks Tallinnas 8,9 protsenti.

«Aasta esimese kvartali jooksul osales avalikus töös 449 töötut, eelarves selleks ette nähtud vahendid on kasutatud juba 85 protsendi ulatuses,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. «Praegu kasutavad linnaosavalitsused aktiivselt töötute abi kevadistel heakorratöödel.»

Haabersti, Lasnamäe, Mustamäe ja Põhja-Tallinna valitsus on esitanud Tallinna ettevõtlusametile kirjalikud taotlused kevadisteks heakorratöödeks lisavahendite saamiseks.

«Töötute tallinlaste avalikus töös osalemise mahu säilitamiseks tulebki reservfondist 13 000 eurot eraldada,» ütles Sarapuu. «See võimaldab linnaosadel jätkata töötute rakendamist heakorratöödel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles