Küünlavalgusvolikogu kujunes kaardilt kaduva Pala valla juhi monoetenduseks

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voolukatkestuse tõttu möödus Peipsiääre uue vallavolikogu esimene istung küünlavalgel, kus dokumentide lugemiseks tuli appi võtta taskulamp.
Voolukatkestuse tõttu möödus Peipsiääre uue vallavolikogu esimene istung küünlavalgel, kus dokumentide lugemiseks tuli appi võtta taskulamp. Foto: Kristjan Teedema

Eile hommikul Alatskivi lossis peetud Peipsiääre vallavolikogu esimene istung möödus küünlavalgel. Paraku polnud küünalde süütamise eesmärk volikogu istungiks romantilise meeleolu loomine.

Nimelt jäi heitlike ilmaolude tõttu osa Alatskivi alevikust üleeile öösel elektrita ning voolu polnud hommikul ka Alatskivi lossis. Et lossi galeriisaalis peetud istung päris pilkases pimeduses ei mööduks, süüdati lossi sisetrepil ja galeriisaali laudadel küünlad.

Elektrivoolu puudumine tõi volikogu istungil lisaks vähesele valgusele teisigi takistusi. Nii näiteks polnud võimalik valimistulemusi projektoriga seinale näidata ning volikogu esimehe ja aseesimeeste valimiseks tarvilikud valimissedelid tuli valimiskomisjoni liikmeil käsitsi ette valmistada. Samuti tuli lossi töötajail sooja saamiseks erandkorras hiiglaslikud kaminad kütte panna, sest galeriisaali põhiliste kütteallikatena on tarvitusel siis kasutuks osutunud elektriradiaatorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles