Pardakaamera video: peaministri auto lendas pärast kokkupõrget vastassuunavööndisse (4)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul kella 17 paiku sõitis maastur Tallinnas draamateatri ees külje pealt sisse peaminister Jüri Ratase alarmsõitu teinud ametiautole. Postimees avaldab PPA julgestusauto pardakaamera salvestise.

Peaminister Jüri Ratas oli ametiautoga Audi A8 parasjagu teel Tallinna Tehnikaülikoolist Tallinna linnavolikogu poole, kui Eesti Draamateatri ees ristmikul kihutas sõidukile külje pealt sisse maastur.

Peaministri auto kiirus oli ristmikule jõudes 58 kilomeetrit tunnis, kinnitas politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Priit Pärkna.

Pärkna sõnul oleks avarii põhjustanud sõiduk Mercedes, mis liikus Georg Otsa tänavalt Pärnu maanteele, pidanud veenduma enda manöövri ohutuses. Ristmikul on ka «Anna teed märk» ja jalakäijatele põles sel hetkel fooris punane tuli. Audi ületas ristmikku kollase tulega.

Liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ja tegemist on kindlustusjuhtumiga. Täpsem kahjusumma saab selgeks pärast seda, kui on selgunud peaministri auto remondikulud.

«Operatiivsõitu sooritades on õigus liiklusreeglitest kõrvale kalduda, kuid seda tehes on tähtis tagada ka teiste liiklejate ohutus. Operatiivsõitu tehes tehaksegi kõik selleks, et olla võimalikult nähtavad kasutades selleks nii sireene kui ka vilkureid,» rääkis Pärkna. «Tähtis, et kõik autojuhid oleksid liikluses tähelepanelikud ja märkaksid aegsasti võimalikke ohuolukordi,» lisas ta.

Audi sõidukijuhi osas menetlust ei alustata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles