Inimesed annetasid lapse raviks vajaliku raha päevaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike Annabel.
Pisike Annabel. Illustratsioon: Vähiravifond «Kingitud elu»

Meedia kajastas üleeile väikese Annabeli võitlust vähiga, mille raviks oli vaja rekordilist 172 000 eurot, sest haigekassa ei toeta neuroblastoomi uut ravimit dinutuximab beta, mis võiks aidata lapsel täielikult terveneda. Eile hommikuks oli tema ravi tarbeks vähiravifondile annetatud kaks korda nii palju raha, kui loodeti.

«Oleme justkui puuga pähe saanud. Õiged sõnad puuduvad. Eesti inimesed jooksid fondi headusega täiesti kummuli,» ütles vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu.

Fond kutsus kolmapäeva keskpäeval inimesi üles toetama seitsmeaastase Annabeli neuroblastoomi ravi ning tüdruku lugu kajastas ka ETV saade «Pealtnägija». Üleskutset toetada Annabeli võitlust elu eest jagati Facebookis üle 3600 korra ja see jõudis veerandi miljoni inimeseni. Pärast seda tegid Annabelile annetusi tuhanded inimesed ja ettevõtted ning juba eile sai fond kuulutada aktiivse kogumiskampaania üliedukalt lõppenuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles