ERMi direktoriks sai Alar Karis (13)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahva Muuseumi uueks direktoriks valiti praegu riigikontrolöri ametit pidav Alar Karis.

58-aastane Alar Karis on varasemalt öelnud, et peab oluliseks koostöö tugevdamist ERMi ja teadusasutuste vahel.

«ERM on tugev tänapäevase muuseumina tegutsedes. Et aga olla vastavalt ambitsioonile ka jätkusuutlik teadusasutus, tuleb seda valdkonda tugevdada. Teadus- ja arendusasutusena jätkamiseks nii humanitaar- kui ka sotsiaalteadustes on vaja suurendada uurimisvaldkondade, nagu rahvakultuur, mälu ja mäletamispraktikad, teadusajalugu jms, publitseerimisvõimekust ning parandada teaduspublikatsioonide taset. Selleks tuleb veelgi tugevdada koostööd ülikoolide ja teadus­­asutustega, nagu Tartu ülikool, kirjandusmuuseum jt, kellega muuseumil on juba koostöölepingud. Teadus on teadus ja selle kvaliteedi puhul ei saa olla vahet, kas see on tehtud ülikoolis, muuseumis või garaažis,» ütles Karis. 

ERMi turundusdirektor Kaarel Tarand ütles, et eelkõige on tal hea meel selle üle, et Eesti Rahva Muuseum terve nädala meedias nähtav on olnud. «Praegu töö käib vanaviisi, aga ootame huviga, mis saama hakkab,» ütles Tarand lisades, et ei taha ega oska komisjoni otsust kommenteerida.

Tarand ütles, et ERMi töötajate kriitika polnud suunatud konkreetse isiku, vaid pigem kultuuriministeeriumi uue juhi valikuprotsessi otsuste vastu.

«Karise kogemus veel suuremate asutuste juhtimisel on ju võimas,» ütles Tarand ja lisas, et muuseumi tulevik on igaljuhul helge.

Aastatel 2003-2007 juhtis Karis Eesti Maaülikooli. Pärast seda valiti ta Tartu Ülikooli rektori ametikohale.

Karis asub ERMi direktorina Tartus tööle 22. jaanuaril 2018 ning temaga sõlmitakse tööleping kuni viieks aastaks.

Täna kell 11 algas kultuuriministeeriumis Eesti Rahva Muuseumi (ERM) järgmise direktori valimiseks konkursi viimane voor. Valimiskomisjoni ette astusid kaks kandidaati: 2012. aasta lõpust ERMi juhtiv Tõnis Lukas ja riigikontrolör Alar Karis.

Mõlema kandidaadiga peeti maha eraldi vestlus. Seejärel kogunes komisjon ja võttis vastu otsuse, millest teavitas esmalt mõlemat kandidaati. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles