Tori hobusekasvandus muretseb tuleviku pärast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori hobusekasvanduse noorhobuste jõudluskatsed.
Tori hobusekasvanduse noorhobuste jõudluskatsed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu 155-aastaseks saav Tori hobusekasvandus on riigi oma, kuid seda rentiv osaühing pole omanikuga rahul, sest pidevalt käivad jutud, et riik kavatseb kasvanduse maha müüa.

Osaühing Tori Hobusekasvandus tegutseb ajaloolises kompleksis ligi 14 aastat, hobuseid on siin üle 90, nende hulgas ka 35 riigi mära, kes peavad tagama Tori hobusetõu säilimise, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Hobusekasvanduse juhataja Imre Sams peab häirivaks, et ministeeriumis arutatakse taas kasvanduse müügi kava, sellist plaani on peetud varemgi.

«Ega hobusekasvandus ei ole ühe päeva investeeringu küsimus, kui me midagi hobusega ette võtame, siis meie peame vähemalt 5-8 aastat ette vaatama, nii et sellised jutud on väga-väga häirivad,» ütles Sams.

Kuna põllumajandusministeerium peab rendilepingu tingimusi riigile kahjulikuks, on Samsi väitel asutud lepingust taganema, metsa majandamisest saadav raha on olnud hobusekasvanduse tuluallikas läbi aastate, nüüd enam mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles