Kõik kõrvitsapeole!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friida ja Aron vaatavad, kuidas sügis kohtub talvega.
Friida ja Aron vaatavad, kuidas sügis kohtub talvega. Foto: Inari Leiman

Täna peetakse loomaaias kõrvitsapidu, jätkub kuus aastat tagasi alguse saanud vahva traditsioon. Tänavu on head inimesed, pered ja koolid-lasteaiad üle Eesti loomaaialoomadele kinkinud juba ligi 12 tonni kõrvitsaid. Need suured, ümarad ja kirevad viljad maitsevad nii taim- kui ka loomtoidulistele loomaaiaasukatele ning aitavad nende igapäevaelu huvitavamaks muuta.

Pidu algab kell 10 jääkarude uues kodus põhjavärava lähedal ja lõpeb kell 15 lääneväravas asuvas laste loomaaias. Täpsemalt loomaaia kodulehel ja Facebookis.

Jääkarude uue kodu külastamist plaani võttes tasub loomaaia kodulehelt uurida, millal õueaedikus karusid näha saab. Esialgu, oma vastse eluasemega harjumise ajal, võib karude päevarutiin olla muutlik.

Tavaliselt lastakse loomad õue hommikul kella 10 paiku. Kella 13–14 puhkavad karud siseruumides ja samal ajal peidavad talitajad aedikusse maiuspalu, et loomade ellu põnevust tuua. Kell 16.30 lähevad Friida ja Aron (pildil) siseruumidesse sööma ja magama.

Kolmapäeva õhtul sadama hakanud lumi oli neljapäeva hommikuks kogu loomaaia valge vaibaga katnud ning loomaaialoomade ellu uudsust ja rõõmsat põnevust toonud.

Elevantidele ehitasid talitajad aedikusse suure lumememme. Muskusveised ja piisonid tormasid lume tuisates ringi. Ninasarvikulaps Kibeta, kes nägi elus esimest korda lund, koguni püherdas selles. Jääkarud aga tundsid end lausa suurepäraselt.

Esmaspäeva õhtul Tallinna kesklinnast loomaaeda toodud rooruik sai rõnga jala ümber ja lasti järgmisel päeval veelinnutiikidel lendu. Loodetavasti suudab Eestis kaitse all olev pisike kureline rändeteekonda viperusteta jätkata.

Herilaseviu ning kääbus- ja dekoratiivkanad kolisid talvekorteritesse. Toimus koolivaheaja linnalaager. Laste loomaaeda väisasid töövarjud Haapsalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles