Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Elektrilevi on valmis Palo plaaniga kaasa minema

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Jaanus Tiisvend
Jaanus Tiisvend Foto: Elektrilevi

Eesti Energia tütarfirma Elektrilevi teatas eile avalikult valmisolekust asuda mööda oma elektriliinide trasse vedama klientideni ka fiiberoptilist internetikaablit. Just selle kavatsuse tõttu loobus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo omavalitsuste samasuguste projektide toetamisest.

Elektrilevi juhatuse esimehe Jaanus Tiisvendi sõnul ei hakka Elektrilevi ise internetiteenust klientidele müüma, vaid soovib rajada avatud sidevõrgu kasutamiseks kõikidele sideettevõtjatele.

Ettevõte teatas ka, et kavandab 2018. aastal eri kohtades pilootprojekte, mille eesmärk on testida ühendatud võrkude ehitamist ja haldamist eri tehniliste lahenduste abil ja eri tingimustes. «Pilootprojektid viime läbi nii tihe- kui ka hajaasustusega piirkondades. Testimise tulemusel selgitame eri kohtades kõige paremini toimivad ja kuluefektiivsemad lahendused,» ütles Elektrilevi tootearenduse ja teenuste osakonna juhataja Taavo Randna.

Tagasi üles