Kohtutäitur arestis kuue lapse ema kaksikute sünnitoetuse

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terje Ragun märtsis sündinud kaksikutega.
Terje Ragun märtsis sündinud kaksikutega. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kohtutäitur arestis kuue lapse ema, Viljandimaal elav Terje Raguni kaksikute sünnitoetuse, kuigi seadus ei luba arestida riigi peretoetust.

Kokku sai Ragun 976 eurot imikute sünnitoetust, millest kohtutäitur arestis 934 eurot, kirjutab Õhtuleht.

Justiitsministeeriumi esindaja sõnul ei luba seadus küll riigi peretoetust arestida, kuid samas kohtutäitur ei tea, mille eest mingi summa võlgniku kontole laekub. «Tema näeb vaid summat ja on seaduse järgi kohustatud selle arestima,» märkis ministeeriumi esindaja.

Kohtutäitur Aive Kolsar ütles Ragunile, et summa on juba sissenõudjale üle kantud ja kohtutäitur seda tagastada ei saa, mistõttu tuleb Ragunil pöörduda hoopis sissenõudja poole.

Kogu lugu sai alguse sellest, et Valgamaa Palupera valla endine sotsiaalnõunik ja Terje sugulane Anne Tutk võttis Raguni nimel 4473 euro väärtuses kiirlaene. Kuigi kohus mõistis endise ametniku kelmuse, omastamise ja arvutikelmuse eest tingimisi vangi, peab Ragun nüüd pettusega võetud võlga tagasi maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles