Somaalia pealinnas sai plahvatuses ja tulevahetuses surma 23 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast plahvatust
Pärast plahvatust Foto: FEISAL OMAR/Reuters

Somaalia pealinnas Muqdishos õhkis enesetapja laupäeval populaarse hotelli ees autopommi, mille järel puhkes hoones tulevahetus, surma sai vähemalt 23 ja vigastada rohkem kui 30 inimest, teatas politsei.

Mõni minut hiljem kärgatas samas piirkonnas veel kaks plahvatust. Neist ühe puhul õhkis suitsiidipommar lõhkeainevesti.

Politsei teatas sündmuskohalt, et julgeolekujõud peavad hotellis endiselt tulevahetust hoone ülemisele korrusele varjunud äärmuslastega.

Politseikapten Mohamed Hussein teatas hilisõhtul telefoni teel sündmuskohalt uudisteagentuurile AP, et hotellist on päästetud 30 inimest. Husseini kõne taustal oli kuulda jätkuvat tulevahetust.

Vahejuhtum leidis aset presidendipalee lähedal asuvas Nasa-Hablodi hotellis, mida sagedasti külastavad poliitikud ja muu Muqdisho eliit.

Õhtupimeduse saabudes heitsid ründajad mõned granaadid, lõigates ära hotelli elektrivarustuse.

Rünnaku võttis omaks islamistlik äärmusrühmitus Al-Shabaab.

Somaalia president Abdullahi Mohamed tegi avalduse, milles märkis, et terroristide eesmärgiks on külvata hirmu rahva hulgas, mis näitas ühtekuuluvustunnet pärast paar nädalat tagasi aset leidnud verist rünnakut.

"Nad tahavad külvata hirmu inimeste hulgas, kes näitasid üles toetust rahu ja turvalisuse taastamise püüdlustele riigis," märkis riigipea.

Vaid kahe nädala eest hukkus pealinna rahvarohkel tänaval võimsas veokipommi plahvatuses vähemalt 350 inimest. Tegemist oli ohvriterohkeima rünnakuga riigi ajaloos.

Al-Shabaab ründab sageli sihtmärke Muqdishos.

Kahe nädala taguse plahvatuse järel on president Mohamed Abdullahi Mohamed külastanud mitmeid piirkonna riike, et otsida rohkem toetust võitlusele äärmusrühmituse vastu. 22 000-liikmeline Aafrika Liidu väekontingent peaks riigist lahkuma 2020. aasta lõpuks.

Sel aastal on Al-Shabaabi vastu Somaalias astunud sõjalisi samme ka Ühendriigid, kes korraldanud ligi 20 droonirünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles