Savisaar kutsub volikogu fraktsioonide juhid ühisnõupidamisele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu.
Tallinna linnavolikogu. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaar saatis linnavolikogu fraktsioonide esimeestele kutse osalemaks 10. mail ühisel kohtumisel.


«Tallinna linna juhtidena seisame hea linna arengu ja parema toimimise eest, kõige ladusamalt saame tallinlaste huvide eest seista tehes koostööd. Linnavolikogus on ikka oldud opositsiooniga konstruktiivses läbikäimises, arutatud üksteise ettepanekuid ning leitud ka üksmeelt,» märkis Savisaar fraktsioonide esimeestele saadetud kutses.

Linnavolikogu koosseisus on seoses hiljutiste riigikogu valimistega toimunud mitmeid muudatusi ning nii Reformierakonna kui IRL-i fraktsioonid on valinud uued juhid, samuti on kõigis fraktsioonides toimunud linnavolinike vahetusi.

Kohtumise eesmärk on arutada koostöövõimalusi linnavolikogu fraktsioonide ja linnavalitsuse vahel ning tutvustada kavandatavaid projekte, linna finantsolukorda ning pidada nõu päevakajaliste probleemide, sealhulgas lasteaedade ja koolide teemal, teatas Raepress.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak ütles linnapea kutset kommenteerides, et opositsioon on linnapea kutset arutanud ja tervitavad mõtet, et lõpuks ometi nõustub keskerakondlik linnavõim ka opositsiooniga koostööd tegema.

«Oleme korduvalt juhtinud tähelepanu linnaeelarve ebamõistlikule kasutamisele, kus elanike päris probleemide lahendamise asemel eelistatakse eksklusiivteenuste, näiteks Tallinna TV rahastamist. Selle asemel võiks võtta eesmärgiks tagada lastele puhtad ja soojad lasteaiad, kus õpetajad ei pea muretsema palgakärbete pärast või korras teed, kus poleks hirmu, et enne koju jõudmist võib enda auto üüratus teeaugus ära lõhkuda,» lausus Pillak.

Ta lisas, et kindlasti vastavad fraktsioonide juhid sellele kutsele veel käesoleva nädala jooksul. «Kui linnapea oli oma kirjas siiras ning tõesti tahab opositsiooniga koostööd teha ja meie ettepanekutega arvestada, siis meie oleme valmis neid koostöökohti välja pakkuma,» ütles Pillak.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles