Neli musketäri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tootja foto

Neli musketäri on üles rivistatud. Vanus on neile tehase hoolest ja armastusest hoolimata oma jäljed jätnud, kuid nüüd kavatseb Peugeot anda 304 kabrioleti, 404 sedaani, 504 kupee ja 205 GTi kaheks päevaks pundi žurnalistide kätte, et võiksime nendega roadtrip’ida läbi sügisvärvides Franche-Comté. Tõepoolest, mis võiks minna valesti?

Kus kohtuda nelja musketäriga? Autotöökojas? Põhimõtteliselt, miks ka mitte. Valgete krohvitud müüridega garaaž näeb välja nagu iga teine, ent selle asukoht viitab, et tegemist pole sugugi tavalise töökojaga. Garaažiuksed avanevad tagahoovi. Aga mitte suvalisse, sest tegu on Peugeot’ muuseumi töökojaga. Muuseum paikneb Prantsusmaa idanurgas Sochaux’s.

Siit Šveitsiga piirnevast Franche-Comté provintsist on pärit Peugeot’ margi juured, pärand ja traditsioonid. Muuseumi naabruses asub ka Peugeot’le kuuluv autotehas, mille koosteliin on terve suve puhkamata uhanud toota ülipopulaarset 3008. (Mõelge, mida see tähendab puhkuse- ja streigialti tööjõuga riigis!) Kuid mis veel olulisem: Sochaux’s hoitakse tohutut hulka Peugeot’ ajalugu, alates asutamisdokumendist. Muuseumisse ning arhiivi mõni kilomeeter eemal on kogutud aukartustäratav hulk lõviembleemiga autosid. Aga sinna me veel jõuame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles