Renet Joosepi koduks olnud ühiselamus pole administraatorit töötanud paar aastat (8)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02:CLUB TALLINN :TARTU, EESTI, 09MAR17
Narva mnt 27 asuv
TRT02:CLUB TALLINN :TARTU, EESTI, 09MAR17 Narva mnt 27 asuv Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu linnas läinud nädalal traagiliselt hukkunud arstiteaduskonna esmakursuslane Renet Joosep Järve ei pääsenud saatuslikul ööl sisse Narva mnt 27 asuvasse ühiselamusse hoolimata sellest, et tal uksekaart taskus oli. Hoones ei ole ööpäev läbi töötavat administraatorit olnud viimased kolm aastat.

Klubist Illusioon kodu poole liikunud Renet püüdis kella 3 ajal öösel Narva mnt 27 turvakaamera salvestiselt nähtu järgi ühiselamu ust lahti tõmmata. Turvalinti vaadates võis noormehe liigutustest järeldada, et tema arvates oli uksekaart põuetaskus. Turvasüsteem aga ühtegi kaarti, mis oleks ühiselamu oma või võõras, ei tuvastanud.

Kadunud Renet Joosep ühika ukse taga. Turvakaamera salvestis.
Kadunud Renet Joosep ühika ukse taga. Turvakaamera salvestis. Foto: PPA

Tartu Ülikooli üliõpilasküla majutusjuht Janika Hango selgitas, et Narva mnt 27 on alates 2014. aastast personalivaba maja – majajuhataja ja administraatorid asuvad kõrvalmajas, Narva mnt 25.

Sellest, et valvelaud asub kõrvalmajas, on üliõpilased Hango sõnul teadlikud juba enne koha taotlemist ja majja kolimist, kuna info on üleval nii üliõpilasküla kodulehel kui ka saadetakse see neile lepingu sõlmimisel.

Veelgi enam, üürnikud saavad üliõpilaselamusse kolides oma võtmed ja kaardi kätte Narva mnt 25 valvelauast ja kogu edasine asjaajamine majas, kui on vaja personaliga kontakti saada, toimub just Narva mnt 25 valvelauas.

«Võtmete andmisel korratakse veel kord üle, et see on koht, kuhu saate alati oma probleemide või küsimustega pöörduda. Võtmeid saavad kõik üürnikud kätte isiklikult, seega saavad ka kõik Narva mnt 25 ja 27 elanikud Narva mnt 25 valvelauas oma esimese kontakti ja info edasise kohta,» kinnitas Hango. Pesu pesemiseks vajalikke žetoone saab samuti soetada teise hoone valvelauast. Lisaks on 24/7 toimiv administraatori telefon, mille number on üleval üliõpilasküla kodulehel.

Politsei kinnitusel leiti hukkunud Renet Joosepi juurest ka tema uksekaart, see oli tema taskus. Seega ei oleks noormehel tegelikult pidanud olema takistusi uksest sissepääsemisel. Mõlemate ühiselamute juures on turvakaamerad, ent administraatori ülesanne ei ole neid kogu aeg jälgida.

Narva mnt 27 majas elab ka tasemeõppe välistudengeid, mistõttu on Hango sõnul maja stendil, kus on lepingu järgi kõik ametlik info üürilepingu, kodukorra, tuleohutuse, interneti jms kohta, viide pöördumiseks Narva mnt 25 valvelauda koos 24/7 toimiva telefoni numbriga. Kogu info nii stendil kui kodulehel on eesti ja inglise keeles. Maja välisuksel on ka silt, mis suunab võtmeid saama kõrvalmaja valvelauast.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles