Apsaka tõttu oleks kohtusse toodud sundkorras tunnistama vale mees

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokurör jõudis politseinikke enne hoiatada, kui nad oleksid kõrvalise inimese sundkorras kohtusse tuua.
Prokurör jõudis politseinikke enne hoiatada, kui nad oleksid kõrvalise inimese sundkorras kohtusse tuua. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Politsei oleks eile prokuröri kogutud andmete põhjal koostatud kohtu sundtoomise määruse järgi äärepealt kohtuistungile toimetanud tunnistaja nimekaimu.

AS Lemminkäinen endise juhi Sven Pertensi kriminaalasjas riiklik süüdistaja, Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kaido Tuulemäe sai eile hommikul teel Pärnust Kuressaarde praami peal tunnistajalt meili, kus too teatas, et ei saa haigestumise tõttu kohtuistungile tulla, kirjutab Meie Maa.

Arvatavalt tööandjalt uurides sai prokurör teada, et tunnistaja on end Nasval töökohta uksekaardiga sisse loginud ja prokurör pidas mõistlikuks tunnistaja kohale tuua sundkorras, kuid sundtoomise määrusele sai kirja küll tunnistaja õige isikukood, kuid vale töökoht.

Hiljem selgus, et Nasval Baltic Workboatsis töötab küll kaks samanimelist meest kui tunnistaja, kuid mitte selle isikukoodiga, keda kohtuistungile vaja oleks olnud.

Kuna õige tunnistaja praegune töökoht ei olnud prokurörile teada, tegi ta maksu- ja tolliametisse järelepäringu vale isiku kohta ning järeldas selle põhjal, et tunnistaja töötabki Nasval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles