ERR.ee: nelikmõrv tuletas meelde aastatetagust Tartu tapatööd

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile Kohtla-Järve Oru linnaosa vapustanud tapatöö on viimase kümne aasta jooksul juba teine nelikmõrv; eelmisel korral tappis mõrtsukas Tartus neli lähedast inimest.

1999. aastal tappis töötu Enn Tilga Tartus oma Tammelinna kodus noahoopidega õe, tema kahe- ja kaheksa-aastased lapsed ning õetütre elukaaslase. Kohtus eluks ajaks vangi saadetud Tilga oli üht last löönud noaga 27 korda, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mõrvamajast koos viiekuuse pojaga onu eest põgenema pääsenud ja kiirabisse helistanud naine ei teadnud siis veel, et tema nelja väga lähedast inimest ei suuda enam keegi päästa.

Politseil on siiski sagedamini tulnud uurida juhtumeid, kus mõrvar on võtnud elu kahelt või kolmelt inimeselt ning lõpetanud siis ka enda oma. Viimane neist toimus alles mullu jaanuaris, kui endine kaitseväelane Janek Lauri kägistas surnuks oma naise ja kaks tütart ning poos lõpuks ka ennast üles.

2002. aastal laskis kaitseväe leitnant Sergei Hohlov maha oma kuueaastase poja, naise, ema ja lõpuks ka iseenda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles