Noamehe surmas paarimeest julgestanud politseiniku ainus lask (59)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tulistas Tallinnas Vabaduse väljakul noaga vehkinud meest.
Politsei tulistas Tallinnas Vabaduse väljakul noaga vehkinud meest. Foto: Liis Treimann

Tallinnas Vabaduse platsil eile kümnete tunnistajate nähes surmavalt lõppenud konflikt eskaleerus sündmuskohale saabunud patrullpolitseinike jaoks ebaharilikult kiiresti. Ja mis kõige kummalisem – politseinike vastas paljajalu seisnud ja kahte pikka ning teravat kokanuga käes hoidnud nooremapoolne mees ei öelnud selle kestel ainsatki ähvardavat sõna. Isegi surmaga lõppenud äkkrünnak politseinike suunas toimus hääletult.

«Analoogne kaasus hiljutise Soome Turu noarünnakuga, ainult et meil läks Tallinnas palju paremini, sest süütuid kodanikke ei pussitatud,» võrdleb Põhja prefekt Kristian Jaani Vabaduse väljakul kümnete tunnistajate ees eile noamehe mahalaskmisega kulmineerunud sündmusi.

Paljasjalgseks noameheks osutus Eesti rikkaimate inimeste hulka arvatud, edukaima start-up-firma Transferwise omaniku Kristo Käärmanni vend Jaanus (33). Põhja kriminaalpolitsei nägi terve eilse päeva suurt vaeva, et taastada minutilise täpsusega Jaanuse elu viimase 24 tunni sündmusi.

Kommentaarid (59)
Copy
Tagasi üles