Laanet: Meremäe juhtum on politseitöö karm reaalsus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Mihkel Maripuu

Endine siseminister Kalle Laanet märkis, et täna Võrumaal Meremäe vallas aset leidnud tulistamine on politseitöö valus reaalsus, mida ühiskonna turvalisuse eest tuleb paratamatult maksta.

Laanet märkis, et nüüd püüavad arstid anda endast oleneva, et päästa need mehed, kes said kannatada tööülesannete täitmisel, vahendas riigikogu keskfraktsiooni pressiesindaja.

«Kui politsei missioon on ühiskonna turvalisuse tagamine, siis nüüd tuleb neil kolmel kannatada saanul toetuda meditsiini töötajatele,» lisas endine siseminister.

«Ühiskond ei ole kunagi nii stabiilne, et me saaksime ületähtsustada politsei ja päästetöötajate turvalisuse tagamist. Tänane juhtum kinnitab, et politsei ettevalmistus ja varustus vajab kõrgendatud tähelepanu, et luua nende tööks parimad turvalisuse tingimused,» ütles Laanet.

Kalle Laanet avaldab tööülesandid täites vigastada saanud politseinikele ja nende lähedastele ning kolleegidele toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles