Pikimad mees ja naine iga sentimeetrit ei loe

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Purason
Janar Purason Foto: Sille Annuk

Teadaolevalt pikim Eesti mees on kahe meetri ja 22 sentimeetri pikkune Janar Purason, pikim naine aga 205-sentimeetrine Jaana Kotova. Purason on tegelikult pikem, kui varem meedias juttu olnud, Kotova aga lühem.

Tõtt-öelda on Eesti pikimate kohta keeruline midagi täie kindlusega väita, sest puudub vastav andmebaas. Statistikaametist saab teada keskmised pikkused, ent mitte rekordeid. Selliseid andmeid ei kogu ka Tervise Arengu Instituut. Tartu Ülikooli kliinikumi spordimeditsiini osakonnas hoitakse aga silm peal sportlastel ning osakonna juhataja Agnes Mägi kinnitab, et tema teada on pikimad tõepoolest Kotova ja Purason.

Kui Kotovalt (43) ja Purasonilt (32) küsida, kas nad on Eestis kohanud sookaaslast, kes oleks nendega sama pikk või pikemgi, kõlab vastuseks kindel ei. «Ma olin Eestist nii kaua ära (USAs – N. N.), võib-olla on mõni noorem minust pikem,» oletab Kotova. Ta on Lüganuse keskkooli kehalise kasvatuse õpetaja ja eripedagoog, kes mängib praegugi Narva naiskonnas korvpalli. Muide, Kotova ei pane palli korvi pealt. «Olen meeskorvpalluritele öelnud küll, et tulge ja õpetage mind, ma tahan ka pealt panna, aga seni pole õnnestunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles