Soobi epohh peab kohe lõppema

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Kohus mõistis Tartu vallavanema Aivar Soobi süüdi toimingupiirangu rikkumises ja omastamises ning määras talle karistuseks üheaastase tingimisi vangistuse ning keelu töötada järgmised kolm aastat avalike ülesannete täitmist nõudvatel ametikohtadel. Lisaks 54 115-eurone sunniraha vallale tekitatud kahju katmiseks.

Tunnistan: kui Tartu Postimehe reporter Risto Mets kolmapäeva hilishommikul kohtust selle sõnumiga naasis, vupsasid mu kulmud hetkeks kukla taha. Nii karmi karistust ei osanud ma oodata. Ilmselt oskasid vähesed, kui üldse keegi.

Mõistmaks juhtunu erakordsust tuleb üle korrata, et Tartu maakohtu määratud karistus osutus tervikuna karmimaks, kui oli küsinud ringkonnaprokurör Marge Püss. Viimane nimelt pidas tarvilikuks nõuda Soobile 25 946 euro suurust rahalist karistust, kusjuures vangistusest polnud süüdistuspaberites üldse juttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles