Oktoobris kaotas liikluses elu kaks inimest

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris maha tulnud esimene lumi põhjustas mitmeid avariisid.
Oktoobris maha tulnud esimene lumi põhjustas mitmeid avariisid. Foto: Dmitri Kotjuh

Möödunud kuul toimus Eestis 90 liiklusõnnetust, kus sai viga 116 inimest. Kahjuks nõudsid õnnetused möödunud kuul ka kahe inimese elu.

Kolmekümnes õnnetuses oli üheks osapooleks jalakäija, nendes hukkus üks ja sai viga 29 inimest. Jalgratturi osalusel juhtus viis kokkupõrget, mille tagajärjel sai surma üks ja viga neli inimest.

Oktoobris eemaldati liiklusest rohkem kui pooltuhat alkoholi tarvitanud juhti, neist 223 osas alustati kriminaalmenetlust ehk nende joove suurus oli 1,5 promilli või rohkem. Korrakaitsjad tabasid ka 34 narkojoobes roolikeerajat.

Alkoholi või narkoaine mõju all juhid põhjustasid möödunud kuul 36 õnnetust ja neis sai kuus inimest viga.

Eelmise kuu lõpus juhtus traagiline õnnetus Tartus Raadi kalmistul, kus prügiauto alla jäänud 62-aastane mees suri vigastustesse. 10. oktoobril juhtus raske kokkupõrge Tartumaal Lähte lähistel, kus kaotas elu sõiduautolt löögi saanud 9-aastane tüdruk.

Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe sõnul oli tänavune oktoober eelmisest rahulikum. «Aasta tagasi oli oktoober äärmiselt raske, siis sai surma 12 inimest, tänavu kaks. Aga me ei saa olla õnnelikud või rahul, sest kahte perekonda tabas tragöödia, mis saadab neid läbi elu. Nii kaua kui hukkub liikluses inimene, peame rohkem pingutama – nii politseinikud kui ka ühiskond tervikuna,» rääkis Tikerpe.

Tikerpe palub, et inimesed vaataksid üle, kas nemad ja nende pereliikmed on valmis pimedal ajal liiklemiseks. «Autoomanikud vastutavad selle eest, et neil oleks all korralikud rehvid ja tehniliselt korras sõiduk. Kõige rohkem vastutab oma turvalisuse eest ikka inimene ise, mitte politseinik, teehooldaja või keegi kolmas. Seega vaadake oma sõiduk üle ja riputage enda ja pereliikmete külge paar helkurit. Näitame, et päriselt ka hoolime endast ja lähedastest,» lausus Tikerpe ja lisas, et helkur on midagi, mida tahab ennekõike näha autojuht, mitte politseinik.

Sel aastal on liikluses hukkunud 39 inimest, kellest üheksa olid kergliiklejad. Mullu samal ajal kaotas elu 58 liiklejat, neist 22 kergliiklejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles