Meriväljal ründab omapäi uitav koer inimesi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meriväljal vabalt ringi jooksev koer ründab inimesi.
Meriväljal vabalt ringi jooksev koer ründab inimesi. Foto: Mupo

Pirita linnaossa on ilmunud vabalt ringi jooksev koer, kes ründab tänavatel liikujaid.

Eile hommikul, veidi enne kella üheksat läks Sirptiiva tänaval elav abielupaar oma valgekarvalise lemmikuga jalutama. Ootamatult ilmus nende selja taha suur ilma rihmata pruun koer, urisedes ja ilmses valmisolekus väiksemale kallale tormata.

«Sama koer on varemgi ilma omanikuta ringi hulkunud ja meid rünnanud. Me teame, kus koera perenaine elab. Oleme temaga kordi vestelnud, et ta hoolsam oleks. Iga omanik peab ju tagama, et koer iseseisvalt jooksu ei pääseks,» selgitas täna mupos ütlusi andmas käinud kannatanu abikaasa.

«Varasematel kordadel oleme oma koera sülle võtnud, aga siis hakkab see suur loom hüppama ja asi läheb käest ära. Sellepärast otsustasime seekord teise taktika kasuks. Hüüdsin abikaasale, et ta võtaks ründaval koeral kaelarihmast kinni ja tõmbaks ta eemale. Ilmselt koer tajus seda ohuna oma elule ja pures meest käest,» lisas ta.

Pärast puremist ei jooksnud peni koju, vaid võttis suuna Randvere tee poole.

Pirita piirkonnatöö peainspektori Anne Järve sõnul ei ole tegemist sama koeraga, kes suvel Merivälja rahvast terroriseeris. «Merivälja «hirmu» pole enam nähtud. Loodame, et ta istub kindlalt luku taga. Tegemist on täitsa uue ründajaga, aga mingil põhjusel pole temast muposse varem teatatud. Kuigi, nagu nüüd selgub – koer on varemgi jooksus olnud ja võib rünnata. Tegemist on salakavala loomaga, kes läheneb vaikselt, selja tagant ja ründab ootamatult,» lausus peainspektor.

Järve on rääkinud ka koera omaniku perega, kes leidsid vabandusi, miks koer välja pääses «Ma ei tea, kas saab uskuda versiooni, et ukse lukk oli katki läinud ja et koer tegi ise ukse lahti? Mõned koerad oskavad tõesti ust avada, aga et ta ukse enda järel kinni pani, seda on raskem uskuda. Täna rääkisin ka omaniku endaga. Ta on mõistnud juhtunu tõsidust ning lubanud teha kõik endast oleneva, et samalaadne olukord ei korduks.»

Juhtumi osas on alustatud menetlus ja täna kuulatakse üle veel üks tunnistaja. «Kannatanu ei esita kahjunõuet, kuigi käsi on tuim ning arstimid ja esmaabi läksid maksma kena kopika. Tema soov on inimesi hoiatada ja paluda neil olla ettevaatlikud ja tähelepanelikud. Tänaval omapäi hulkuv loom on ohtlik, eriti lastele, kes ei oska sarnastes olukordades reageerida, enda kaitsmisest rääkimata,» rääkis Järve.

«See on aga oluline mõtlemiskoht kõigile koeraomanikele – vaadake üle oma aiad ja kinnistud üle selle pilguga, et teie koer välja ei pääseks. Samalaadseid juhtumusi ja ebameeldivusi pole kellelegi vaja. Hoolime rohkem üksteisest!» ütles peainspektor.

Meriväljal vabalt ringi jooksev koer ründab inimesi.
Meriväljal vabalt ringi jooksev koer ründab inimesi. Foto: Mupo

Mupo palub kõigil, kes märkavad ilma rihmata, üksi ringi hulkuvat koera sellest kohe teavitada Loomade Varjupaika, kes jooksus oleva ja potentsiaalselt ohtliku looma turvapaika toimetab. Info tuleks edastada ka mupo piirkonnatöö peainspektorile Anne Järvele, telefonil 5 300 7449.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles