E-riik taarub täna hanejalgadel: rikke tõttu polnud võimalik dokumente väljastada (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodaniku pass.
Eesti kodaniku pass. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna hommikul polnud võimalik mitte üheski PPA teenindusbüroos väljastada iskut tõendavaid dokumente ega sisse anda taotlusi.

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) kommunikatsioonijuhi Evelin Trinki kinnitusel oli vana andmekeskuse kolimise tõttu  hommikul dokumentide väljastamise infosüsteemis tehniline rike. Praeguseks on viga lahendatud ning tavapärane töö taastunud.

PPA identiteedi ja staatuste büroo peaspetsialist Merlin Mängeli sõnul esines tõrkeid süsteemi töös kella 9-11-ni ning seetõttu polnud võimeline ükski PPA teenindus vastu võtma dokumenditaotlusi ega väljastama isikut tõendavaid dokumente.

Tallinna Tammsaare tee teeninduses oli tõrgete tõttu häiritud umbes 50 inimese teenindamine. «Suurem osa neist lubasid tulla teenindusse homme. Neile inimestele, kel oli aeg ette broneeritud, helistasime niipea, kui süsteemid olid taas töökorras. ID-kaartide sertifikaatide uuendamist see tõrge ei puudutanud ning see toimis. Kell 11 olid tõrked kõrvaldatud ja teenindused said jätkata oma tavapärast tööd,» selgitas Mängel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles