Roheliste parteide hookuspookus

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala reedel võttis Tallinna pikaaegne abilinnapea Kalle Klandorf kätte telefoni ja helistas erkonna Eestimaa Rohelised juhile Züleyxa Izmailovale. Keskerakondlaste peas oli küpsenud idee tuua Tallinna linnavalitsusse värskust ja nii kutsuski Klandorf nad läbirääkimistele. Hoolimata sellest, et Keskerakonnal oleks võimalik pealinnas ainuvalitseda ning rohelistel pole volikogus ühtki mandaati.

Izmailova arutas teemat oma lähimate kaasvõitlejatega ning nad otsustasid haarata pakkumisest kinni. Esmaspäeval istuti juba koos laua taha ning üsna pea mõisteti, et piltlikult öeldes on armumine mõlemapoolne. Keskerakond pakkus rohelistele võimalust sokutada koalitsioonilepingusse mitmed oma maailmavaatelised punktid ning andis neile ka abilinnapea koha, mis läheb Izmailovale. Sellega kaasnevad ka referendi ja konsultandi ametikoht.

Et see kõik materialiseeruks, istuti teisipäeval uuesti maha ning pandi koalitisoonileping kirja. Ja neljapäeval vormistati Tallinna botaanikaaias see, üsna luuavarrest tulnud pauk, Izmailova ja tulevase linnapea Taavi Aasa allkirjadega lepingul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles