Eesti parimaks ajakirjanikuks valitu hakkab suhtekorraldajaks (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Niitra
Nils Niitra Foto: Sille Annuk

Üle kahekümne aasta Postimehes töötanud ja kolm aastat tagasi Eesti parimaks ajakirjanikuks valitud reporter Nils Niitrast saab uuest nädalast suhtekorraldaja.

2014. aastal Aasta Ajakirjanikuks valitud Postimehe uuriva toimetuse reporter Nils Niitra (41) jõudis Eesti suurimas meediaväljaandes töötada poole oma elust. Järgmisest nädalast on ta suhtekorraldaja Janek Mäggi meediafirma Powerhouse palgaline töötaja.

«Ema (Sirje Niitra – PM) taris mu ajakirjandusse juba siis, kui olin 17-aastane. Postimehega olen seotud nüüdseks juba 21 aastat ja saanud üksiti 41-aastaseks. Eks nüüd oli aeg endalt küsida, kas võiks veel teha ka midagi muud kui ajakirjandus, näha meediat teise nurga alt,» ütles Niitra.

Postimehe uuriva toimetuse juhataja Risto Berendsoni sõnul on Nils Niitra suhtekorraldajaks asumine ajakirjandusele tuntav kaotus. «Erinevalt meedias mõnikord ajakirjanikest loodavast uhkest kuvandist on Nils päriselt väga hea, ma ütleks isegi, et Eestis ainulaadne reporter. Ma olen siiski optimist – tundes Nilsi kui suure õiglustundega inimest, siis ma usun, et suhtekorralduse hallid pooltoonid talle ei sobi ja me näeme teda peatselt ajakirjandusse naasmas.»

Nils Niitra sõnul jäävad Postimehest lahkudes tal maha mõned teemad, mis on tal isiklikult väga südamel. «Näiteks see, kuidas metsaärimeeste toetust nautivad poliitikud lasevad tuima näoga meie metsad maha raiuda. Aga kindlasti on Postimehes ajakirjanikke, kes võtavad need teemad üle ja jätkavad kivide sisse lohkude uuristamist. Mis siis muud, kui suur ja südamlik aitäh, kallid lugejad!»

KOMMENTAAR

Parem on, kui Nils teile ei helista

Õnnetu on see, kellele helistab Nils Niitra. Sest head sealt ei tule. Kasulik on Nilsi kõne korral kogu elu kiiresti silme eest läbi lasta, sest on enam-vähem kindel, et Nils on te tegudest leidnud midagi kahtlast, segast, tumedat. Ja häda sellele, kes midagi vastu püüab ajada. Vastu võite ajada politseis ülekuulamisel, aga Nilsi käest te küll ei pääse. Ei ole lootustki.

Nii et parem on, kui Nils Niitra teile kunagi ei helista.

Ja nüüd, suureks õnneks kõigile neile, kel on hingel midagi kahtlast, segast, tumedat - enam pole Nils Niitra uurivaid kõnesid vaja karta.

Jääb vaid üks suur küsimus: kas elu läheb Eestis sellest paremaks?

Priit Pullerits

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles