Saksamaalt naasnud pagulaspere alustas teist korda nullist (43)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pagulaspered pole ainsad, kes soovivad ühineda oma lähedastega Saksamaal - novembri algul korraldasid põgenikud Kreekas seda nõudes näljastreigi.
Eesti pagulaspered pole ainsad, kes soovivad ühineda oma lähedastega Saksamaal - novembri algul korraldasid põgenikud Kreekas seda nõudes näljastreigi. Foto: SCANPIX

Möödunud aasta lõpus pakkis kotid üks Tartu pagulaspere ning kolis Saksamaale sugulaste juurde. Ligi kahe kuu eest jõudis suurpere ringiga Tartusse tagasi.    

Lootuses, et Saksamaa ei saada sinna saabunud pagulasi tagasi sellesse Euroopa riiki, kus neile on elamisluba antud, on 171st Eesti kvoodipagulasest 87 sõitnud tänavu Saksamaale. Peaasjalikult oma sugulaste või lähedaste juurde. Suurema kolimislaine alguses läks Saksamaale oma sugulaste juurde ka üks Tartus elanud palestiinlastest põgenike pere, kes, tõsi küll, ei kuulu ühegi n-ö kvoodi alla.

Liibanoni põgenikelaagris kasvanud pereisa jõudis omal käel Venemaa kaudu Eestisse 2015. aasta suvel ja sai siin põgeniku staatuse. Samuti lubas riik tal mullu Eestisse järele tuua lapsed ja naise. Mees oli õnnelik, sest Euroopa riigist, olgugi et Eestist, sai tema esimene n-ö koduriik, Tartust oma valitud kodulinn.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles