Saaremaa vallavanemaks sai Madis Kallas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kallas.
Madis Kallas. Foto: Andres Haabu

Saaremaa vallavolikogu valis reedel vallavanemaks sai Madis Kallase ja vallavalitsuse liikmeteks said Marili Niits, Jüri Linde, Kairit Lindmäe, Helle Kahm ja Mart Mäeker, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa vallavolikogu opositsiooniline valimisliit Saarlane esitas Kallase vastaskandidaadiks senise Orissaare vallavanema Vello Runthali. Valimiste võitja võttis siiski ka vallavanema ametikoha häältega 20 kaheksa vastu.

Kallas esitas abivallavanemateks Marili Niitsi, Jüri Linde, Kairit Lindmäe, Helle Kahmi ja Mart Mäekeri, kes kõik ka kinnitati. Seoses sellega toimus volikogus ka liikmete vahetumine. Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast said volikokku Silvi Teesalu, Andres Hanso ja Heiki Hanso, valimisliidust Saarlane Kalle Kolter. Volikogust lahkus ka reformierakondlane Tiit Rettau, keda asendab Koit Voojärv.

Esimene suurem lahing läks lahti volikogu esimehe ja valitsuse liikmete palkade pärast. Eelnõus oli volikogu esimehele pakutud 3800 euro suurust palka. Valimisliidu Saarlane arvates on see aga täiesti ebaproportsionaalne ning liit tegi ettepaneku langetada see 3000 euro peale.

Sõna võttis ka Eesti KOnservatiivse Rahvaerakonna esindaja Mart Saarso, kelle sõnul on sellised palganumbrid riivanud nii mõnegi valija õiglustunnet. Volikogu valimisliidu parandusettepanekut ei toetanud ning hääletusel erapooletuks jäänud Tiiu Aro palgaks jäi 3800 eurot.

Sama protseduur toimus vallavanema 3800-eurose ja valitsuse liikmete 2900-eurose palga kinnitamise juures. Valimisliit esitas vastavalt 3000- ja 2400-eurose pakkumise. Volikogu liikmed seda ei toetanud ja volikogu kinnitas varem kokkulepitud palgad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles