ID-kaardi probleemid sattusid raamatupidajatele halvale ajale

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajad saavad ID-kaardi sertifikaate uuendada eelisjärjekorras.
Tervishoiutöötajad saavad ID-kaardi sertifikaate uuendada eelisjärjekorras. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

ID-kaardi sertifikaatidega seotud pobleemid sattusid raamatupidajate jaoks väga halvale ajale - inimeste arvetele laekuvad neil päevil pensionid ja palgad ning ettevõtted maksavad makse. 

Üks suuremaid raamatupidamisfirmasid Leinonen, kellel on Eestis üle paarisaja ja Euroopas üle 1100 kilendi, oli reedel hädas, sest ettevõtte 30 raamatupidajast olid uued sertifikaadid vaid 15-l, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Välismaa firmade palku ei saanud maksta ja meil oli vaja võtta ühendust firmadega otse, et kas nad ise saavad maksta,» selgitas ettevõtte omanik Petteri Leinonen.

Raamatupidajate kogu juhi Margus Tammeraja sõnul on siiski väga ebatõenäoline, et tekkinud olukord suudaks massiliselt inimestele arvete maksmist mõjutada.

«Olukord, kus nüüd on raamatupidajal kinniläinud sertifikaadiga ID-kaart, ta ei pääse oma raamatupidamise süsteemi sisse, tal ei ole mobiil-ID-d ja ta ei pääse panka sisse - see on tõsine õnnetu juhuste kokkulangemine, kui see tõesti peaks nii olema,» kommenteeris Tammeraja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles