Obama edu kasvas 12 protsendipunktini

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: AFP / Scanpix

Demokraatide presidendikandidaadi Barack Obama edu vähem kui kaks nädalat enne valimisi kasvab jõudsalt - täna avaldatud arvamusküsitluse kohaselt küündib tema edu 12 protsendipunktini.


Igapäevaselt läbiviidava Reuters/C-SPAN/Zogby ühisuuringu järgi toetab Illinoisi senaatorit Obamat 52 protsenti küsitlusele vastanutest. Obama vabariiklasest pearivaali John McCaini aga kõigest 40 protsenti. Toetusuuringu veamarginaal on 2,9 protsendipunkti, vahendas Reuters.

Obama edu Arizona senaatori McCaini ees on kasvanud eriti just viimasel neljal päeval. Eilse telefoniküsitluse kohaselt küündis Obama toetus esmakordselt kümne protsendipunktini. Võrreldes eelmise nädala arvamusküsitlusega on demokraatide kandidaat kasvatanud oma edu kolmekordseks.

Karismaatilise mustanahalise Obama toetus kasvas taaskord võtmeosariikide sõltumatute hääletajate seas, sest vahe McCainiga selles valimisgrupis on juba 30 protsendipunkti. Jätkuvalt on Obama populaarsus kõrge mustanahaliste ja naiste hulgas. 72-aastase McCaini edumaa on samal ajal kahanemas isegi valgete seas.

Vähemoluline pole ka parteisisene toetus, sest demokraatidest toetab oma presidendikandidaati 86 ja vabariiklastest 81 protsenti.

Pollster.comi andmetel, mis arvutab erinevate arvamusküsitluste keskmise, on Obama toetus täna 50,1 ja McCainil 43,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles