Politsei otsis läbi Võrumaa Teataja ruumid

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Võrumaa Teataja

Lõuna prefektuuri majanduskuritegude talitus korraldas eile ajalehe Võrumaa Teataja ruumides läbiotsimise seoses kriminaalmenetlusega, mis on seotud ajalehe raamatupidamise ebarahuldava korraldamisega.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss ütles ERR Uudistele, et läbiotsimine toimus kohtumääruse alusel ning läbiotsimist korraldati kriminaalmenetluse raames, mis on alustatud karistusseadustiku raamatupidamise kohustuste rikkumist käsitleva paragrahvi alusel.

«Menetluses kontrollitakse, kas ASi Võru Teataja juhatus on korraldanud nõuetekohaselt viimaste aastate jooksul ettevõtte raamatupidamist või juhatuse tegevuses esines rikkumisi,» ütles Püss, lisades, et läbiotsimise käigus võeti ära raamatupidamisdokumendid ning praegu ei ole kedagi kahtlustatavana üle kuulatud.

Ajalehe väljaandja Kalev Annomi esindaja Irja Tähismaa ütles ERRi uudisteportaalile, et läbiotsimise tegelik põhjus on hoopis artiklid, mis paljastasid kohaliku võimu korruptiivseid tehinguid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles