Riik keelab litsentsita hasartmängutubade reklaami

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: Liis Treimann

Rahandusministeerium saatis teistele ministeeriumitele kooskõlastamiseks eelnõu, mille kohaselt keelatakse Eestis täielikult litsentsita hasartmängutubade reklaamimine.

«Hetkel on hasartmänguseadusest tulenevalt ebaseaduslik tegevus Eestis hasartmängude korraldamine ilma litsentsida, seda ka juhul, kui litsents on saadud mõnest teisest riigist,» selgitas rahandusministeeriumi pressiesindaja Katrin Reiman. «Seega on sellise tegevuse reklaamimine käsitletav ebaseadusliku tegevuse reklaamimisena.»

Reimanni sõnul võib selline reklaam olla käsitletav ka eksitava reklaamina - luues reklaamiga pildi sellest, et tegemist on litsentseeritud korraldajaga, kuigi ei ole.

Lisaks on Eestis vastavalt praegusele reklaamiseadusele juba keelatud hasartmängude reklaam, kuid kehtestatud on ka teatud erandid, mille hulka kuulub näiteks kaubamärgi eksponeerimine.

Kaubamärgi eksponeerimisele on aga omakorda kehtestatud reeglid: näiteks ei tohi kaubamärk väljenda sõnas ega kujutada pildis hasartmängu, mängukohta ega võiduvõimalust.

Küll aga võib selle kõige tõlgendamine tekitatada segadust, mistõttu on rahandusministeeriumi hinnangul mõistlik keeld või piirang otsesõnu seadusesse kirjutada.

Reimann lisas samas, et kui pokkeritoad reklaamivad näiteks mängurahaga mängimist, siis see ei kvalifitseeru hasartmänguks ja seega ei laiene antud tegevusele ei hasartmänguseadusest ega ka reklaamiseadusest tulenevad piirangud.

«Kui mängimine on reaalse raha peale, siis keelud ja piirangud kaubamärgi eksponeerimisele vastavalt laienevad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles