Ringkonnakohus mõistis vangla eksjuhi Bergvaldi süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ringkonnakohus mõistis täna Murru vangla endise asejuhi Gunnar Bergvaldi süüdi kuriteo varjamises ning määras talle rahalise karistuse.

Kohus tühistas varasema Harju maakohtu otsuse Bergvaldi (36) õigeksmõistmises ning mõistis ta uue otsusega kuriteo varjamises süüdi, määrates talle rahalise karistuse 5654,40 eurot ning mõistes talt välja riigituludesse sundraha 417,02 eurot, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kohus tegi täpsustusi ka mitme Bergvaldi kaassüüdistatava kinnipeetava suhtes, tühistades eluaegse vangi Rene Vainiku (35) süüdimõistmise suures koguses narkootilise aine valdamises ja pakendamises ning ohtu seadmises ja talle selle eest määratud üheaastase vangistuse.

Samas mõistis kohus varem õigeks mõistetud Karol Lüki (36) süüdi mõrvale kaasaaitamises ning määras talle selle eest kuueaastase vanglakaristuse.

Muus osas jättis ringkonnakohus muutmata Harju maakohtu varasema otsuse süüasjas, milles seisis koos Bergvaldiga kohtu ees ka vangla endine julgeolekujuht Raivo Põder (36), kes mõisteti kuriteo varjamises ja järelevalvenõuete rikkumises süüdi ning sai 58 200-kroonise rahakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles