Politsei viis Pärnumaa peopaigast minema karja joobes alaealisi

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu Valgerannas.
Pidu Valgerannas. Foto: Lugeja pilt

Pärnu politsei viis laupäeva hilisõhtul Valgeranna väikesest peomajast, mille juurde oli kogunenud ligikaudu sada inimest, minema kümme alaealist joobes noort.

Pärnumaa piirkonnavanem Tõnu Kivis rääkis, et laupäeva õhtul laekus politseile teave, et Pärnumaal korraldatakse pidu, kus võib viibida ka alaealisi. Kuivõrd eelmisel nädalavahetusel Sindis toimunud peol olnud alaealised lõhkusid peopaiga läheduses naabrite vara, oli tema sõnul oluline kohale minna ja hinnata, kas info võimalikest ohtudest vastab tõele.

«Politsei keskseks eesmärgiks ei olnud tabada joobes noori, vaid hinnata, kas peol on ohutu viibida,» rõhutas ta.

Alaealiste pidu Valgerannas.
Alaealiste pidu Valgerannas. Foto: Lugeja foto

Kui politsei kohale jõudis, oli Kivise sõnul tavapäraselt 12 inimesele mõeldud hoonesse kogunenud üle 100 inimese, kellele polnud ruumis olemiseks võimalust ning enamus olid maja ümber väljas. Peopaigas viibijatega vesteldes selgus, et keegi peolistest ei omanud ülevaadet külalistest.

«Politsei vestles majaomaniku esindajaga, kes tuli ise sündmuskohale ja suurte lepingu rikkumiste tõttu ning ohutuse kaalutlusel lõpetati hoone rentinud isikuga rendilepingu,» ütles piirkonnavanem.

Viimane seltskond lahkus peopaigast umbes kella 00.30 ajal ja kümme alkoholi tarvitanud alaealist toimetati politseijaoskonda vanematele üle andmiseks.

«Kirjeldatud moel pidude korraldamine on äärmiselt ohtlik, kuna alkoholi tarvitamise käigus võidakse kaotada aja- ja kohataju. Samuti on suur oht ära kadumiseks või kuriteo ohvriks langemiseks. Lisaks on renditava hoone omanik ja peopaiga naabrid kandnud ülemeelike pidutsejate tõttu kahjusid,» lisas Kivis.

Politsei palub rendimajade ja majutuskohtade omanikel täpsustada peopaike rentivate inimeste tegelikke eesmärke ja majutuskohta kasutatavate isikute arvu, et alaealiste pidusid pigem ennetavalt ära hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles