Kolm lendu sõjakoldesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene lennuk Abhaasia kodusõjast päästetud eestlastega maandus Tallinnas 25. oktoobril 1992. aastal.
Esimene lennuk Abhaasia kodusõjast päästetud eestlastega maandus Tallinnas 25. oktoobril 1992. aastal. Foto: Eesti Filmiarhiiv / Erik Prozes

Kui Abhaasia kodusõda algas, olin Suhhumist paarikümne kilomeetri kaugusel Estonka (Estonia) külas. Minuga koos olid vennatütar ja minu poeg, abikaasa aga oli Suhhumis. Suhhumisse sõita ei saanud, bussid ei käinud.

Järgmisel päeval õnnestus jõuda lennujaama, kus töötasin lennudispetšerina, ja saada auto jaoks läbipääsuluba. Selle abil jõudsime läbi mitme kontrollpunkti Suhhumi äärelinna. Edasi liikusime jalgsi läbi terve linna, kus juba tulistati. Piki mereranda, vahepeal joostes, jõudsime mere lähistel elavate sugulaste juurde.

Sel suvel oli Suhhumis külas minu vennapoja pere, nad olid tulnud Eestist autoga. Nii kogunesime kõik õhtul perenõupidamisele: mida teha, kuidas välja pääseda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles