Noa ja õhkrelvaga Keilas noori ähvardanud mees peeti kinni (2)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Politsei pidas öösel kinni kinni eile õhtul Keila kooli staadionil noorte seltskonda noa ja õhkrelvaga ähvardanud mehe. 

Lääne-Harju ennetus- ja menetlustalituse juhi Erkko Piirimägi sõnul oli tegemist väga äreva teatega. «Staadionil viibinud noorte juurde tuli joobetunnustega mees, kes hakkas noori õhkrelva ja noaga ähvardama. Poisid jooksid Keila politseijaoskonna juurde ning helistasid häirekeskusele. Noored olid väga tublid ning andsid politseinikele täpse isiku ja sõiduki kirjelduse,» rääkis Piirimägi.

Ta lisas, et noored käitusid õigesti, kui eemaldusid ohtlikust mehest ja helistasid kohe numbrile 112. «Sellistes olukordades tuleb tagada enda ohutus ja kutsuda politsei ning noored nii ka tegid,» lausus politseinik

Politseinikud hakkasid nendeni jõudnud info ning linna ja kooli kaamerasalvestite abil meest ja tema sõidukit tuvastama. Edasi järgnes laiapõhjaline otsing kogu Lääne-Harju piirkonnas. Politseinikud kontrollisid Keila, Klooga, Lehola, Ohtu, Karjaküla, Kumna, Tutermaa ja Valingu piirkondi. Peagi leidsid korrakaitsjad Keila linna läheduses kortermaja eest kirjeldustele vastava valge kaubiku. Politseinikud tegid kindlaks, millises korteris arvatav ähvardaja elab ning pidasid kell 3.30 paiku 26-aastase mehe tema enda kodus kinni. Mees toimetati jaoskonda.

Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Kohtueelset menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Põhja prefektuur. Kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, ringkonnaprokurör Eve Soostar lisas, et kahtlustatavana kinni peetud mehel ei ole kehtivaid karistusi ning mees on esialgu kinni peetud 48 tunniks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles