Politsei tabas ööpäevaga 11 joobes sõidukijuhti

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Foto on illustratiivne.
Alkomeeter. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Eelmise ööpäeva jooksul tabas politsei 11 joobes mootorsõidukijuhti, kellest kaks oli tarvitanud narkootikume, teatas siseministeerium.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30-500 päevamäära suuruse rahatrahviga või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Ärandatud sõidukite kohta ühtegi teadet ei edastatud, küll aga leiti üles 1996. aasta punast värvi Mitshubishi Lancer registreerimisnumbriga 998TGU.

06.11.2017 kella 08.38 ajal toimus liiklusõnnetus Tartus Aardla tänava ja Rahu tänava ristmikul, kus esialgsetel andmetel ülekäigurajal sõiduteed ületanud 70-aastane naine sai löögi tumedalt maasturilt. Maasturit juhtinud seni tuvastamata meesterahvas toimetas jalakäija perearstikeskusesse, kust kannatanu hiljem toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli. Politsei palub õnnetuse pealtnägijatel helistada politsei kliendiinfo telefonil 612 3000.

06.11.2017 kella 14.20 ajal toimus liiklusõnnetus Pärnus Vanapargi ja Rüütli tn ristmikul, kus 24-aastane mees sõitis sõiduautoga Peugeot 508 otsa reguleerimata ülekäigurada pisimopeediga ületanud 26-aastasele mehele. Mopeedijuht toimetati Pärnu Haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles